expedia

Waar je kan goed terecht voor
het boeken van een weekend
New York? Wij raden de volgende online reisbureaus aan:

weekend new york

Weekend New York goedkoop

Wie Amerika zegt, komt al snel uit op New York. Deze miljoenenstad aan de oostkust van de Verenigde Staten roept bij menigeen beelden op van het Vrijheidsbeeld, de vele wolkenkrabbers en de allesomvattende skyline van deze stad. Deze Amerikaanse wereldstad staat symbool voor de ‘American dream’, waar door zovelen halsreikend naar wordt uitgekeken. New York omvat tevens het economische centrum van de wereld: nergens anders nestelen zich zoveel verschillende kantoren als hier.

vliegticket new york

New York vormt zelfs het culturele middelpunt van de wereld. Wie zich door de stad verplaatst, komt tientallen, al dan niet honderden verschillende culturen tegen. Al die culturen leven met elkaar samen en maken datgene de stad heden ten dage voorstelt. Die culturen worden herkend in het straatbeeld in de breedste zin van het woord: van Chinese toeristen en Italiaanse eetkraampjes, tot veel Europese hoofdkantoren van multinationals.

skyline manhattan

Het stadsbeeld dat gevormd wordt ter hoogte van het Vrijheidsbeeld toont al decennia lang de wereldberoemde skyline van een weekend New York goedkoop. De vele wolkenkrabbers die in de afgelopen jaren uit de grond rezen geeft een imposant beeld van de grote stad weer waar zowel de hele dag als nacht voor alle groepen en culturen wat te bevelen is.

Goedkoop weekend weg

New York is, met zijn ruim acht miljoen inwoners en de vele bezienswaardigheden die de complete agglomeratie rijk is, veel te groot om alles in één enkel weekend goedkoop te kunnen bezichtigen. Keuzes dienen dus gemaakt te worden. Tevens is niet iedere manier van reizen tussen de onderdelen van de stad even goedkoop New York of gebruikersvriendelijk, evenals de manier waarop er met een weekend new york goedkoop overnacht wordt. Een goedkoop weekend weg komt de sfeer en uiteindelijk ervaring van de reis natuurlijk ook voor een heel groot deel ten goede. Niemand wil immers meer betalen voor een weekend weg dan puur noodzakelijk is.

Verblijfplaats

Tijdens een goedkoop weekend naar bijvoorbeeld New York is het belangrijk dat er een vaste verblijfplaats is waar men kan bijkomen, kostbare dingen veilig kan opbergen en één- of tweemaal de mogelijkheid heeft om te overnachten, waar zoals bij een weekend New York sprake van is. Om de kosten van deze verblijfplaats zoveel mogelijk te beperken – het gros van de tijd zal men namelijk buiten de deur doorbrengen – is het van belang om een zo’n goedkoop mogelijke verblijfplaats te zoeken. Denk er in dezen dus altijd aan dat niet het meest luxeuze hotel wordt geboekt, maar dat een simpele appartementskamer voor één nacht vaak ook al afdoende is.

Vervoer

taxi new york

Door de immense grootte van de stad New York is de afstand die zich tussen de verschillende bezienswaardigheden bevindt aanzienlijk groter dan in landen als Nederland of België. Belangrijk is dus om alle verschillende mogelijkheden van vervoer te overwegen. Per afstand is er vaak verschil tussen de prijzen en iedere rit heeft op die manier vaak zijn eigen, voordeligste wijze van vervoer.

Een belangrijk vervoermiddel voor inwoners van New York, maar ook zeker voor veel toeristen blijft de trein. Dit is een snelle manier om de betreffende bestemming te bereiken en wordt door het grootste deel van de bevolking aldaar gebruikt. Zeker voor de langere afstanden zal de trein een prima keuze zijn, alsmede men ook makkelijk gebruik kan maken van bijvoorbeeld de metro. Enige nadeel dat bij het gebruik van de trein komt kijken is tevens een nadeel van de hele stad New York: de stations zijn vaak onoverkomelijk druk.

Een ander – wereldberoemd – voorbeeld van openbaar vervoer met een weekend New York goedkoop zijn de herkenbare gele taxi’s, ofwel de yellow cabs. Deze taxi’s brengen men vooral op de korte afstanden al voor enkele dollars per rit naar de gewenste plaats van bestemming. Dit is een snelle en veelal goedkope manier van personenvervoer door het drukke stadsleven van New York.

Eten en drinken

Hetgeen komt kijken bij een wereldstad als deze is dat er over het algemeen veel keuze is tot het nuttigen van een hapje en een drankje. Dit valt samen met het eerdergenoemde feit van de hier samen komende culturen. Iedere cultuur – van Belgische en Italiaanse tot Mexicaanse specialiteiten – heeft de mogelijkheid tot het starten van een restaurant, eetkraam of enigszins andere eetgelegenheid.

Door het ruime aanbod heeft men vaak de keuze om voor de goedkoopste gelegenheid te kiezen, in plaats van datgene wat het eerst voorbij komt. Ook dit komt het goedkope weekend weer ten goede, een snelle hap zorgt ervoor dat men snel de rest van de bezienswaardigheden kan bekijken en het per slot van rekening prima vertoeven is.

Al met al is een dure stad als New York prima door te komen als men minder kan of wil uitgeven.

Zoek en boek je vliegticket New York

top