expedia

Waar je kan goed terecht voor
het boeken van een weekend
New York? Wij raden de volgende online reisbureaus aan:

weekend new york

Vrijheidsbeeld New York

Het Vrijheidsbeeld (Statue of Liberty) siert sinds 1886 de haven van New York. Met een totale hoogte van 93 meter heeft zij sinds die tijd veel immigranten begroet. Voor hen was het zien van het Vrijheidsbeeld een het startsein voor een nieuw leven in Amerika.

Over het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld in New York was door Frankrijk aan het Amerikaanse volk geschonken. Niet alleen staat het Vrijheidsbeeld symbool voor internationale vriendschap, maar ook voor democratie en vrijheid. Sinds 1933 is het Vrijheidsbeeld New York een nationaal monument. Later is daar het nabijgelegen Ellis Island aan toegevoegd.

Het Vrijheidsbeeld New York is een aantal keer gesloten geweest voor restauratie. Na de aanslagen van 11 september 2001 was het bouwwerk ruim drie jaar niet toegankelijk voor publiek en de kroon kon pas weer in 2009 worden bezocht.

Het Vrijheidsbeeld bezoeken

Voor een prachtig uitzicht over de skyline van de stad is een bezoek aan het Vrijheidsbeeld New York onmisbaar. Voor dit uitstapje kun je wel ongeveer een halve dag uittrekken. Het Vrijheidsbeeld ligt op Liberty Island en is per ferry van Statue Cruises bereikbaar. De boottocht duurt ongeveer 25 minuten. De ferry’s vertrekken vanuit twee locaties: Battery Park in het zuiden van Manhattan en Liberty State Park in New Jersey. Beide veerhavens zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wie naar de kroon van het Vrijheidsbeeld wil, kan sinds 2012 kiezen tussen de lift en het beklimmen van 354 treden.

Tickets

Ferrytickets zijn verkrijgbaar bij het loket bij de veerhavens, maar het wordt sterk aangeraden om de tickets voor de ferry en het Vrijheidsbeeld New York vooraf online te bestellen. Er zijn diverse veiligheidscontroles en vooral tijdens hoogseizoen (april-september) kunnen de wachttijden voor de ferry’s oplopen tot 90 minuten.

Met het ticket kun je ook het immigratiemuseum op Ellis Island bezoeken. Vanaf het vasteland vertrekt de laatste boot ‘s middags rond 15.30 uur, maar deze vaart dan niet meer langs beide eilanden. Om zowel Liberty Island als Ellis Eiland te bezoeken, is de ferry van 14.00 uur de laatste mogelijkheid.

Kosten

Ferry tickets naar het Vrijheidsbeeld New York kosten rond veertien euro voor volwassenen. Voor kinderen en senioren geldt een korting. Om de kroon van het Vrijheidsbeeld te kunnen bezoeken dien je vooraf online of telefonisch een reservering te maken.

Wie het Vrijheidsbeeld van redelijk dichtbij wil zien, kan ook de gratis ferry naar Staten Island nemen. Voor een blik op het Vrijheidsbeeld vanuit de lucht kun je een helikoptervlucht boeken.

Zoek en boek je vliegticket New York

top