expedia

Waar je kan goed terecht voor
het boeken van een weekend
New York? Wij raden de volgende online reisbureaus aan:

weekend new york

Vakantie New York

Droom je ervan om op vakantie te gaan naar New York? Dan vind je op deze website genoeg aanbiedingen voor een betaalbare vakantie in New York.

The city that never sleeps

new york vakantieNew York is één van de bekendste steden en grootste ter wereld. Deze wereldstad staat ook wel bekend als the city that never sleeps, ofwel de stad die nooit slaapt. Het leven gaat hier dan ook 24 uur per dag door. Zelfs ’s nachts kun je hier nog boodschappen doen of wat eten in een restaurant.

Grootste stad

New York is een van de grootste steden op aarde. Met bijna negen miljoen inwoners is het ook de dichtstbevolkte stad van de Verenigde Staten. New York heeft een oppervlakte van 789,43 vierkante kilometer. De stad is opgebouwd uit vijf stadsdelen. Dit zijn Brooklyn, The Bronx, Queens, Manhattan en Staten Island.
Vakanties vergelijken

Temperaturen zomer en winter

De temperatuur in New York is redelijk vergelijkbaar met het Nederlandse klimaat. In de winter is het er wat kouder en ligt de temperatuur geregeld rond het vriespunt. In het voorjaar en in de zomermaanden is de temperatuur een stuk aangenamer. Zo is het er in de zomer gemiddeld 25 graden Celsius.

Genoeg te zien en te doen

Het maakt eigenlijk niet zo veel uit wanneer je op vakantie wilt gaan naar New York. Er is hier altijd wel genoeg te zien en te doen. Bezoek hier een van de vele bezienswaardigheden, zoals het bekende Vrijheidsbeeld en het Empire State Building, maak een wandeling door Central Park, ga hier lekker shoppen of ontdek het bruisende nachtleven. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele activiteiten die je hier kunt ondernemen.
> Lees meer over bezienswaardigheden in New York
> Tips voor een vakantie in New York

Jetlag

Als je een vakantie naar New York boekt, dan zal je wat last hebben van een jetlag. Het is hier zes uur vroeger dan in Nederland. Het beste advies is, om gelijk het ritme van de dag aan te houden. Zo ben je vaak al binnen een dag van je jetlag af en gewend aan het tijdsverschil.

Visa regelen

Voordat je op vakantie gaat naar New York, moet je het een en ander regelen. Voor een vakantie van negentig dagen heb je geen visum nodig, maar je moet wel een toestemming aanvragen om door Amerika te reizen. Dit wordt ook wel een Visa Waiver genoemd. Deze dien je aan te vragen bij het ESTA. Dit staat weer voor ‘Electronic System for Travel Authorization’ ofwel het Elektronisch Systeem voor Toestemming om te reizen. Het is een aanrader om deze toestemming ruim voor je
vertrek te regelen.

Vliegvelden en vluchttijd naar New York

De vluchttijd vanaf Amsterdam naar New York is ongeveer acht uur. New York heeft drie grote vliegvelden. Dit zijn John F. Kennedy Airport, het New York Newark Liberty vliegveld en New York La Guardia Airport. Wanneer je op vakantie gaat naar New York, dan zal je waarschijnlijk landen op de John F. Kennedy Airport of New York Newark Liberty Airport. De andere luchthaven, La Guardia Airport, wordt vooral gebruikt voor binnenlandse vluchten.

Voordelige accommodatie

Tijdens een vakantie in New York moet je natuurlijk wel een vaste verblijfsplaats hebben om te slapen en je eigendommen op te bergen. Ook al is dit een wereldstad, toch hoeft een verblijf hier niet veel te kosten. Op deze pagina vind je tal van aanbiedingen. Het is zonde voor je portemonnee om onnodig veel geld te besteden aan een hotelkamer of appartement. Er is immers zoveel te zien en te doen in New York, dat je waarschijnlijk alleen op je hotelkamer bent om er te slapen.
Voordelige accommodatie vergelijken en boeken

Zoek en boek je vliegticket New York

top