expedia

Waar je kan goed terecht voor
het boeken van een weekend
New York? Wij raden de volgende online reisbureaus aan:

weekend new york

Tips New York

Wanneer je een stedentrip naar New York gaat maken, dan kan je altijd wel wat handige tips gebruiken. Hierdoor kan je je verblijf in deze wereldstad nog beter benutten.

Vakantie New York
Vliegticket New York

Een metropas

new york d-reizenDe vele bezienswaardigheden, musea en shoppingmalls zijn het makkelijkst bereikbaar met de metro. Met een metropas voor 7 dagen kun je onbeperkt door New York reizen met de bus en de metro. Met deze pas ben je veel voordeliger uit, dan wanneer je voor elke rit een kaartje koopt. Op elk metrostation is ook een gratis plattegrond verkrijgbaar.

New York Pass

Voor je vertrek naar New York kan je online een New York Pass bestellen. Hiermee kun je bij tal van bekende attracties naar binnen, zonder dat je hiervoor in de rij hoeft te staan voor de kassa. Ook krijg je met deze pas vaak korting op rondvluchten. Aangezien New York immens groot is en je tijdens je tripje dus niet alles kan zien, is het handig om van tevoren al een planning te maken van wat je graag wilt zien en doen. Houdt hierbij rekening met de ligging van de bezienswaardigheden en plan alles wat bij elkaar in de buurt ligt op dezelfde dag.

Andere mogelijkheden

Naast het bezoeken van de vele bekende bezienswaardigheden, zoals het Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, Times Square en het Central Park, biedt New York je nog veel meer, bijzondere, mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bustocht door Manhattan, een fietstocht door Central Park of een stadswandeling door China Town en Little Italy? Dit zijn echt activiteiten om New York nog beter te ontdekken.

Bustour door New York

Door een bustour te maken in een dubbeldekker bus met open dak, maak je al een beetje kennis met de stad. Je kunt hierbij verschillende routes uitkiezen. Zo kan je een bustocht maken door Manhattan. Je rijdt dan vanaf Harlem naar Battery Park en ontdekt Manhattan. De bustours zijn bijna altijd hop on hop off tours. Je kunt dan zelf bepalen bij welke bezienswaardigheid je uitstapt.

Fietstocht door Central Park

Door een fietstocht te maken door Central Park beleef je New York op zijn Hollands. Onder begeleiding van een gids rijd je dan door Central Park. Je fietst langs de prachtige natuur en door het decor van bekende films en series als Home Alone, Sex and the City en Friends. Je kunt ook zonder gids door Central Park fietsen. In het park worden fietsen verhuurd, inclusief een helm, slot en kaart.

Stadswandeling door Chinatown en Little Italy

Een stadswandeling is een goede manier om New York te leren kennen. Je kunt een wandeling, onder leiding van een Engelse of Nederlandse gids, boeken. Hierbij loop je door de twee bekende wijken van New York. Je komt dan alles te weten over de verschillende culturen die er wonen en de geschiedenis van de wijken.

Shopping outlet Jersey Garden

Voordelig shoppen doe je in de shoppingmall Jersey Gardens. Dit is de grootste shopping outlet van New York en New Jersey, welke op slechts een half uurtje rijden van Manhattan ligt. Je bereikt deze shopping outlet door vanaf New York Port Authority de bus te nemen naar Jersey Gardens.

Helikoptervlucht

Je ziet New York in vogelvlucht tijdens een helikoptervlucht over Manhattan. Dit is werkelijk een onvergetelijke ervaring. Je kunt een vlucht maken van een kwartier. Hierbij vlieg je over The Big Apple en kun je de haven, Ellis Island, het Empire State Building en het financiƫle gedeelte vanuit de lucht bewonderen.

Zoek en boek je vliegticket New York

top