expedia

Waar je kan goed terecht voor
het boeken van een weekend
New York? Wij raden de volgende online reisbureaus aan:

weekend new york

Stedentrip New York

Zin om er eens even lekker tussen uit te gaan? Dan behoort een stedentrip New York ook tot de mogelijkheden. Dit hoeft tegenwoordig helemaal niet meer zo veel geld te kosten. Voor een betaalbare prijs ben je snel in New York.

Een geweldige tijd

new york d-reizenBij Amerika denk je automatisch aan New York. Deze sfeervolle stad heeft op bijna iedereen wel een aantrekkingskracht. Een stedentrip naar New York is heel goed te doen. Binnen acht uur vlieg je hier naar toe en vervolgens beleef je hier een geweldige tijd
Zoek jouw vakantie in New York

Dé perfecte bestemming

New York is dé perfecte bestemming voor een stedentrip. Deze geweldige stad bruist van de energie, is altijd in beweging en bied je tal van mogelijkheden. New York verveelt nooit. Ontdek hier de toeristische trekpleisters met een bustour, ga lekker shoppen in Soho, Greenwich en China Town, maak een wandeling door Central Park of bezoek hier een beroemde musical.
Bestemming en vakantie zoeken en boeken
Vliegtickets naar New York vergelijken

Bezienswaardigheden

Er is ontzettend veel te zien in New York. Het is dus afhankelijk van je persoonlijke interesses en de tijd die je hebt, welke bezienswaardigheden je echt wilt bezoeken. Must sees zijn natuurlijk het Vrijheidsbeeld op Liberty Island, Times Square, the Empire State Building en Central Park. Een andere aanrader is het havengebied. New York heeft natuurlijk nog veel meer. Zo heeft het vele musea, als het Museum of Modern Art.
> Bekijk ook: Top 10 bezienswaardigheden in New York

Shoppen

Ook om te shoppen zit je hier goed. Het maakt niet uit of je een klein of groot budget hebt, je vindt hier altijd wel iets. Er zijn hier grote warenhuizen als Bloomingdale’s, Macy’s en Bergdorf Goodman, maar ook kleinere boetiekjes. Voor designerskleding ga je naar Park Avenue en 5th/Madison. In deze straten vind je winkels van beroemde designersmerken. Verder is er in de zomermaanden en in de weekenden een markt op 7th Avenue. Hier staan kraampjes met kleding, souvenirs, tassen en andere voordelige artikelen.

Eten en drinken

In een wereldstad als New York wonen wereldburgers. Door de vele culturen heb je hier de keuze uit allerlei soorten keukens. Van Frans tot Chinees en van Indiaas tot Grieks, werkelijk alle wereldkeukens zijn hier vertegenwoordigd. Voor een snelle hap ga je naar de Mc Donalds, Taco Bell’s, Kentucky Fried Chicken of Burger King.

Uitgaan

New York is the City That Never Sleeps en de uitgaansmogelijkheden zijn hier dan ook onbeperkt. Ontdek hier het nachtleven in een van de vele discotheken en bars. Een aantal bekende clubs zij de Bowery Ballroom, Bungalow 8 en de BB King Blues Club. Of bekijk een van de musicals op Broadway. Verder is de Radio City Hall een aanrader. Bezoek hier een theaterstuk, een concert of een spetterende dans show.

Praktische zaken

Als je een stedentrip naar New York maakt, dan is het wel handig om goed op de hoogte te zijn van een aantal praktische zaken. Zo is het alarmnummer van New York 911. Dit is het landelijke alarmnummer voor de politie, brandweer en ambulance. Verder zijn sinds de aanslagen van 11 september 2001 de veiligheids- en toegangsregels enorm verscherpt. Zo mag je alleen binnen de Verenigde Staten reizen met een paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is. Ook moet je een retourticket kunnen laten zien. Als je met kinderen reist, dan moeten deze in het bezit zijn van een eigen paspoort.

Valuta

Het wettige betaalmiddel in de Verenigde Staten is de Dollar. Eén dollar bestaat weer uit honderd centen. Er zijn tal van briefjes en munten in omloop. Vooral als toerist is het soms erg lastig om de briefjes en munten uit elkaar te houden. De biljetten lijken zoveel op elkaar, dat toeristen deze vaak door elkaar halen en zich vergissen.

Vervoer

De afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden zijn redelijk groot. Je kunt deze het snelste en makkelijkste bereiken met de trein of de metro. Dit zijn ook de belangrijkste vervoersmiddelen van de inwoners zelf. Een ander bekend vervoersmiddel is natuurlijk de yellow cab, ofwel de gele taxi. Deze zie je door heel de stad rijden. De taxi is het een voordelig en snel vervoersmiddel in een drukke stad als New York.

Zoek en boek je vliegticket New York

top