expedia

Waar je kan goed terecht voor
het boeken van een weekend
New York? Wij raden de volgende online reisbureaus aan:

weekend new york

Soho New York

Soho New York is een bekende wijk in Manhattan. De wijk staat bekend om verschillende redenen en is leuk om te bezoeken wanneer je in New York bent. Er is zelfs een zegswijze ontstaan door deze wijk.

soho new york

Geschiedenis

De geschiedenis van de wijk Soho New York is niet zo fraai als veel mensen denken. De wijk was oorspronkelijk namelijk vooral een industriele wijk met alle gevolgen van dien. In de wijk stonden in eerste instantie met name fabrieken en opslagplaatsen die rond de jaren ’70 masaal werden gesloten. Toen kunstenaars de ruimtes overnamen, leek het er in eerste instantie op dat de wijk zo opbloeien. Niets was echter minder waar: in de jaren ’80 raakte de wijk volledig verpauperd en stond de wijk symbool voor armoede en criminaliteit. Vele kunstenaars vertrokken dan ook weer naar elders.

‘Soho effect’

Ondanks het feit dat vele kunstenaars wegtrokken uit de wijk vanwege de verpaupering, raakte de wijk steeds bekender als een wijk die trendsetter was op het gebied van architectuur en met name de mode. Niet alle kunstenaars vertrokken namelijk en de bewoners van de wijk blonken uit als mode iconen voor de rest van de stad. Daardoor krabbelde de wijk weer uit het dal en werd er zelfs een zegswijze naar Soho New York vernoemd. Wanneer er namelijk een verpauperde en arme wijk tegenwoordig gaat groeien en bloeien dankzij de komst van kunstenaars, wordt er gesproken van een ‘Soho effect’.

Chinatown

Het zuidelijke gedeelte van Soho New York grenst aan het bekende China Town en dat is te merken ook. Eigenlijk begint dit deel van de wijk steeds meer onderdeel uit te maken van het gedeelte van New York dat sterk beinvloed is door Chinezen. Zo zijn er vele restaurants, winkels en viswinkels te vinden, allen met een Chinese achtergrond. Ook zijn er religieuze gebouwen te vinden die gebaseerd zijn op de Chineze tradities. Hoewel in vroegere tijden de grenzen van Chinatown duidelijk worden, is er dus in het Zuidelijke deel van Soho een duidelijke Chinese invloed waar te nemen.

Kleide modewinkels

Hoewel Soho New York bekend staat als een trendy wijk waar ze vooruit lopen wat mode betreft, zijn de gebouwen in deze wijk vaak authentiek. Het is dan ook mooi om een wandeling te maken door deze wijk. Dat is prima te combineren met het bezoeken van de vele winkels die de wijk ook nog eens rijk is. Het bewonderen van de industriele, gietijzeren gevels in combinatie met het bezoeken van de vele modeboetiekjes is een uitstekende invulling van een middag in New York City. Ook zijn er kleine restaurantjes waar heerlijk gegeten kan worden.

Exclusieve winkels

Het centrum van Soho New York wordt gevormd door Greene & Broome Street. Hier vind je meer dan 50 gebouwen uit de 19e eeuw met de meest mooie gevels. Ook kun je hier winkelen en zijn er exclusieve winkels op het gebied van mode en interieur. Zeker de moeite van het bezoeken waard!

Zoek en boek je vliegticket New York

top