expedia

Waar je kan goed terecht voor
het boeken van een weekend
New York? Wij raden de volgende online reisbureaus aan:

weekend new york

Rockefeller Center

Rockefeller Center in hartje Manhattan wordt vaak een stad in de stad genoemd. Dit complex van 19 gebouwen in art-decostijl is een veelzijdig cultureel centrum. Bekend om de Radio City Music Hall, kunst en het uitzicht vanaf Top of the Rock het niet uit New York weg te denken.

Geschiedenis

Het Rockefeller Center werd gecreëerd door John Rockefeller Jr. Hij wilde hiermee een cultureel centrum in New York realiseren. De Radio City Music Hall was destijds het grootste theater van Amerika. Binnen tien jaar was Rockefeller Center een grootse attractie en inmiddels waren jaarlijkse tradities geïntroduceerd, zoals de beroemde ijsbaan en kerstboom in de wintermaanden bij Rockefeller Plaza.

Veelzijdig Rockefeller Center

Vandaag de dag is Rockefeller Center rijk aan historie. In 1988 werd het uitgeroepen tot nationaal monument. De Today Show wordt hier al tientallen jaren opgenomen in de studio’s van NBC, die ook te bezoeken zijn. Op de top van Rockefeller Center, de Top of the Rock, zijn drie observatieterrassen met een schitterend uitzicht over New York. Er worden elk uur allerlei tours door Rockefeller Center georganiseerd die bezoekers door allerlei gebouwen, daktuinen en andere ruimtes leiden. Rockefeller Center is ook een winkelparadijs met ruim 100 winkels. Daarnaast zijn er meer dan 40 restaurants.

Top of the Rock

Vanaf de 70e verdieping biedt Top of the Rock in de buitenlucht een uitzicht van 360 graden over New York. Tijdens de koude winters zijn de overdekte observatiepunten op de 67e en 69e verdieping een aangenaam alternatief. Bij slecht zicht wordt je ticket omgezet naar een later tijdstip.

Top of the Rock is zeven dagen per week geopend, van 8.00 uur ‘s morgens tot middernacht. De laatste lift gaat om 11 uur ’s avonds naar boven.

Tickets

Tickets voor Top of the Rock zijn verkrijgbaar aan de kassa of online en kosten 25 dollar voor een volwassene. Met een Sun & Stars ticket voor 38 dollar kun je Top of the Rock twee keer op een dag bezoeken. Ook zijn de tours en Top of the Rock goed te combineren met de zogenoemde combotickets die online verkrijgbaar zijn. Met een Rock Pass van 38 dollar krijg je een Rockefeller Center Tour en een rit naar Top of the Rock. Met een MoMa Ticket kan Top of the Rock worden gecombineerd met een bezoek aan het nabijgelegen Museum of Modern Art.

Zoek en boek je vliegticket New York

top