expedia

Waar je kan goed terecht voor
het boeken van een weekend
New York? Wij raden de volgende online reisbureaus aan:

weekend new york

New York bezienswaardigheden

New York kent honderden bezienswaardigheden. Eigenlijk heeft deze geweldige stad voor iedereen wel wat te bieden. Toch zijn er een aantal bezienswaardigheden welke je tijdens een vakantie en stedentrip naar New York écht niet mag missen.

De top tien

new york
De top tien van de bezienswaardigheden zijn: het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, Brookyn Bridge, de skyline van New York, South Street Seaport, CNN Time Warner Center, Rockefeller Center, Madam Tussaud’s, Wall Street en de wolkenkrabber van de Verenigde Naties.

Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is dé must see van New York. Een verblijf in deze stad is écht niet compleet zonder een bezoekje te hebben gebracht aan dit beroemde bouwwerk op Liberty Island. Het Vrijheidsbeeld is hét symbool van de Verenigde Staten. Dit koperen beeld is 46 meter hoog. Het was een geschenk van de Fransen aan de Amerikanen, waarmee de vriendschap tussen deze twee werd uitgedrukt. De kroon op het hoofd van het beeld heeft zeven punten. Deze staan weer voor de zeven continenten en de oceanen. Je kunt naar het observatieplatform op de tiende verdieping van de sokkel klimmen. Hier kun je, door het glazen plafond de stalen binnenconstructie van het Vrijheidsbeeld bekijken. Vanaf Battery Park vertrekt er meerdere keren per dag een boot naar het beeld.
> Lees meer: Vrijheidsbeeld New York

Empire State Building

Een andere, wereldberoemde, bezienswaardigheid is het Empire State Building. Deze wolkenkrabber staat in het centrum van Manhattan en werd in 1929 gebouwd. Het trappenhuis van Empire State Building telt maar liefst 1860 treden, maar om naar de top te komen hoef je deze natuurlijk niet te beklimmen. Het gebouw telt 73 liften, waarvan er een aantal speciaal bedoeld zijn voor toeristen. Op de 86e verdieping van het gebouw is een uitkijkplatform. Het uitzicht vanaf hier is werkelijk schitterend. Bij helder weer kan je meer dan zeventig kilometer ver kijken.
> Lees meer: Empire Stage Building

Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge was de eerste stalen hangbrug ter wereld. Bekijk vanaf deze brug het water of maak hier een wandeling. De brug heeft een niveau voor de auto’s en een niveau voor de voetgangers en fietsers. Brooklyn Bridge is in Manhattan toegankelijk vanaf City Hall Park.

Vanaf het water

Ontdek New York vanaf het water en bewonder de skyline. Vanaf Pier 83 aan West 42nd Street kan je een boottocht maken. Tijdens een tochtje krijg je uitleg van een gids over de gebouwen waar je langs vaart. Je vaart hierbij rond het eiland Manhattan.

South Street Seaport

South Street Seaport is een sfeervolle haven met een vismarkt, museum en een winkelcentrum. Naast gezelligheid, heb je hier ook nog eens een geweldig uitzicht over de Brooklyn Bridge en Manhattan.

CNN Time Warner Center

In twee vrij nieuwe moderne wolkenkrabbers zijn de CNN studio’s en een winkelcentrum gevestigd. Hier kan je rondleiding met een gids maken. Het CNN Time Warner Center ligt aan de Columbus Circle. Dit is een plein met het beeld van Columbus.

Rockefeller Center

Rockefeller Center is een prachtig bouwwerk. Vanaf het Top of The Rock observatieplatform heb je een spectaculair uitzicht over de stad New York. Eigenlijk is de reis naar dit platform al een beleving op zich. Eerst schiet je heel snel met een lift omhoog naar de tachtigste verdieping. Vanaf hier ga je met een tweede lift nog vijftien etages omhoog.
> Lees meer: Rockefeller Center New York

Madam Tussaud’s

Ook in een wereldstad als New York is een vestiging van dit beroemde wassenbeeldenmuseum te vinden. Deze is echter anders dan de andere vestigingen. Je ontmoet hier de beroemdheden op een interactieve manier. Zo kan je meedoen aan een auditie voor American Idols, je longen uit je lijf schreeuwen in Scream of meespelen in een belangrijke sportwedstrijd.

Wall Street

Wall Street is het financiële centrum van de stad. Het ligt in het financial district en wordt gezien als het financiële hart. Bezoek hier de bekende Stockexchange beurs.

Verenigde Naties

Het gebouw van de Verenigde Naties is een heel bijzonder complex. Deze wolkenkrabber heeft een eigen staatje binnen de Verenigde Staten. Het is geen Amerikaans grondgebied, maar een neutraal gebied. Je kunt hier een rondleiding krijgen, waarbij je onder meer langs de vergaderzalen van de Veiligheidsraad en de National Assembly loopt.

Zoek en boek je vliegticket New York

top