expedia

Waar je kan goed terecht voor
het boeken van een weekend
New York? Wij raden de volgende online reisbureaus aan:

weekend new york

Empire State Building

Een ‘must see’ in New York en ’s werelds bekendste wolkenkrabber is het Empire State Building. Dagelijks nemen duizenden mensen hier de liften naar de panoramaterrassen voor een spectaculair uitzicht over de stad. Met een hoogte van 381 meter en 102 verdiepingen is het Empire State Building op het moment het één na hoogste gebouw van New York en al zeker 80 jaar een topattractie voor jong en oud.

Over het Empire State Building

Het Empire State Building werd na een rappe bouwtijd in 1931 geopend. Er werken hier ongeveer 20.000 mensen, daarnaast bezoeken dagelijks zeker 25.000 mensen de panoramaterrassen. Je moet een paar keer van lift wisselen om deze te bereiken. De meeste bezoekers gaan naar het panoramaterras op de 86e verdieping. In de open lucht en omgeven door hoge beveiligingshekken kijk je hier je ogen uit. Wie een nog grootser uitzicht wil, kan naar het tweede en meer exclusievere panoramaterras op de 102e verdieping. De LED-verlichting in de gevel van het Empire State Building zorgt ervoor dat het gebouw steeds andere kleuren heeft die verwijzen naar gebeurtenissen, feestdagen en seizoenen.

Beste bezoektijd

De panoramaterrassen zijn 365 dagen per jaar geopend. Bij goed weer is het uitzicht wel 70 kilometer. Vroege vogels kunnen hier vanaf 8.00 uur terecht en ’s nachts kun je hier tot 2.00 uur van het uitzicht genieten. De laatste lift gaat om 1.15 uur naar boven. Om lange wachtrijen voor de kassa te vermijden kun je het beste van tevoren online de tickets bestellen. Met een zogenoemd Express Ticket kun je ook meteen met de lift naar boven. Zonder vooraf gekochte tickets is de beste tijd om het Empire State Building te bezoeken rond 8.00 en 15.00 uur. Dan zijn de wachtrijen relatief kort, maar dit kan per seizoen verschillen.

Ticketprijzen

Er zijn verschillende tickets te koop, variërend van rond de 19 tot 52 euro. Voor het laatstgenoemde bedrag heb je een Express Ticket voor beide terrassen. Verder is het mogelijk om een ‘NY City Pass’ of ‘The New York Pass’ te kopen waarmee je meerdere bezienswaardigheden in de stad kunt bezoeken.

Locatie

Het Empire State Building bevindt midden in Manhattan, op de kruising van 34th Street en Fifth Avenue. Het is te voet of per openbaar vervoer goed bereikbaar. Het dichtstbijzijnde metrostation is Penn Station op 34th Street.

Zoek en boek je vliegticket New York

top